tisdag 27 oktober 2009

Vecka 9

Har iofs gått ett tag sen jag gick in i V.9 men har inte riktigt haft tid att uppdatera så här kommer det :)

Du är på dag 61 av 280. (21,8%).
Du är i vecka 9.
Du har gått 8 fulla veckor och 4 fulla dagar (v8+4).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tors 3 jun 2010
Du har 219 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 9

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Magen har svällt rejält nu av alla tarmar och det är inte många byxor jag får på mig.
Köpte dem första mammabyxorna i helgen, ett par ljusa jeans från H&M på REA, 150 kr, kunde liksom inte låta bli!
Skönast att ha på sig är helt klart leggings, så leggings och stora tröjor blir det till att köpa i Thailand, tror dock inte jag kommer hitta, men annars här hemma när vi väl kommer hem 2010.
Fasligt nära nu :D

Inga kommentarer: